“What Makes a chilf gifted ad talented may not always be good grades in school, but a different way of looking at the world and learning”

 

-Chuck Grassley-

In de loop van de jaren heb ik een zwak gekregen voor het hoogbegaafde kind en heb mij gespecialiseerd in hoogbegaafdheid.
Hoogbegaafde kinderen hebben het niet altijd makkelijk. Er heersen nogal wat vooroordelen over je kind
 en wordt verwacht dat het alles wel snapt en kan. Helaas wordt te vaak gerelateerd aan het cognitieve aspect en wordt voorbij gegaan aan de zijns-kenmerken van het kind zoals perfectionisme , de kritische instelling en de behoefte aan autonomie, waardoor je kind wordt gezien als faalangstig, brutaal of betweterig en eigenwijs. Je kind kan zich hierdoor onbegrepen en niet gezien voelen. 

  

Het zijn kinderen zijn met honderden vragen, een intense beleving, heftige emoties, creatieve ideeën en een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze vinden het soms lastig om aansluiting vinden bij leeftijdsgenootjes en worden daardoor als sociaal emotioneel niet zo sterk gezien. Ze kunnen zich alleen en 'anders' voelen en soms zelfs wat depressief zijn.

 

Beeldende coaching of therapie kan je kind helpen om zichzelf beter te leren begrijpen, kwaliteiten te leren kennen en herkennen en om te ontspannen. Creatief bezig zijn helpt je kind een beetje uit dat hoofd te komen dat op volle toeren draait.  Van het hoofd naar handen. Het helpt om allerlei problemen op een veilige manier zichtbaar te maken op papier of om al die ideeën vorm te geven. Het kan voor je kind een opluchting zijn om zichzelf te kunnen uiten en om er naderhand over te mogen vertellen.