Wat woorden misschien niet kunnen uitdrukken, kan wel getekend worden.

Wat is het verschil tussen therapie en coaching?
Bij therapie wordt er gewerkt aan het verwerken van - en een plek geven aan ervaringen uit het verleden. Coaching is meer gericht op de toekomst en er wordt meestal naar een doel toe gewerkt. Soms komt in een traject een combi van beide voor.

 

Is dit geschikt voor mijn kind?

Je kunt zelf het beste inschatten of het iets voor je kind is. Als je kind van tekenen en schilderen en creatief bezig zijn houdt, dan is de kans groot dat het met plezier naar de sessies komt zonder dat het kind het gevoel heeft dat het met 'therapie' of 'coaching' bezig is.

 

Hoe weet ik of je mijn kind kan helpen?
In een telefonisch gesprek maken we kennis en bekijken we of ik iets kan betekenen. 
Als ik denk dat ik iets kan betekenen en er een wederzijdse klik is, volgt een kennismaking/intake met ouder en het kind, waarin het kind ook al vast een tekening maakt. 
In dit gesprek bespreken we waar je kind tegen aan loopt en waar het behoefte aan heeft en maken we een afspraak voor de eerste sessie.
Als ik je kind niet kan helpen, geef ik dit ook aan. 

Hoe verloopt een sessie?
Een sessie duurt een uur. Het kind is in dit uur bezig met creëren, oefenen en/of spelen. Dit kan alleen zijn of samen met mij. Ik probeer in een sessie altijd uitleven (lichaamswerk), inleven (de focus op het werken aan het beeld) en structureren (het kind laten vertellen over wat het gemaakt heeft) aan bod te laten komen. Ik houd daarin rekening met de leeftijd, met wat het kind kan en kijk naar de interesses die het toont. Ik vind het belangrijk dat het kind zich gezien en begrepen voelt. Het kind ervaart zijn of haar komst dan niet meteen als iets rondom een 'probleem' maar als iets leuks. 

 

Materialen en werkvormen
De materialen waar ik mee werk zijn heel divers en beperken zich niet tot papier en potlood of 'plat' werk. Ieder materiaal heeft zijn eigen eigenschap. Klei werkt aardend. Het uitwrijven van pastelkrijt met de vingertoppen heeft een soort 'verzorgende'werking en raakt het tere gevoel aan. Nat in nat werken (met aquarelverf of ecoline) brengt rust en ontspanning.  Ik werk ook buiten met materialen uit de natuur en ik kan gebruik maken van kaartjes, muziek, yoga oefeningen en korte meditaties. 


Hoe ziet een traject er uit?

Hoe het traject er uit ziet is afhankelijk van de hulpvraag of het doel. Over het algemeen zijn 10 sessies gebruikelijk. Daarna wordt er in een gesprek bekeken of nog meer hulp nodig is en of dat direct is of dat er een korte pauze wordt ingelast. Voor langere trajecten kan mogelijk een pgb aangevraagd worden. 

 
Vergoeding.
De intake is gratis. De sessies zijn € 50,00 per keer. De evaluatie is € 30,00.
Ik ben aangesloten bij de vereniging tekentaal. Als je een aanvullende verzekering hebt worden de sessies wellicht door uw verzekeraar vergoed. De hoogte van de vergoeding en het maximale bedrag zijn te vinden op de polis en op de website van de zorgverzekeraar. 

Zijn de financiën een belemmering? Ik zou het vervelend vinden als je kind daardoor niet kan komen. Samen vinden we wel een oplossing.