Kunst in de klas

Gastlessen en projecten
Als kunstenaar in de klas geef ik gastlessen aan de groepen 1 t/m 8.
Te denken valt aan een lessencyclus, schoolbrede invulling tijdens een (kunst)project of het maken van een gezamenlijk kunstwerk
Ik laat de leerlingen graag in de huid van de kunstenaar kruipen.
De lessen die ik geef zijn voornamelijk in het platte vlak, zoals tekenen, schilderen en collages.

 

Werkwijze

Ik werk graag procesgericht. Dat houdt in dat ik oriëntatie, onderzoek, uitvoering en evaluatie allemaal graag aan bod laat komen. Op deze wijze wordt het kind uitgedaagd om te kijken, inspiratie op te doen, te experimenteren, keuzes te maken en naderhand te reflecteren op wat het heeft ervaren en heeft gemaakt. Deze lessen duren gemiddeld 90-100 minuten.
Mijn ervaring is dat ook kleuters prima in staat zijn om langer dan een uur met een kunstwerk bezig te zijn. Voor hen bouw ik de lessen op uit verschillende 'deelopdrachten'.

De basis voor lessen kan een kunstenaar, een kunstwerk of een kunststroming zijn. Maar het kan ook een verhaal zijn of een lied. Kunstenaars worden ten slotte door van alles en nog wat geïnspireerd.

 

Samenwerking
Gaat het om grotere projecten waarin jullie meerdere disciplines aan bod willen laten komen? Ik heb een breed netwerk met ervaren theater-, dans- en muziek docenten waar ik vaker mee samen heb gewerkt. Ik kan helpen met een programma samenstellen voor bijvoorbeeld een feestweek of een slotweek.

 

Werkgebied
Mijn werkgebied is oostelijk Nederland (Achterhoek, Liemers, deel van Twente) tot ongeveer 45 kilometer vanaf Varsseveld.  In overleg is het mogelijk daarvan af te wijken.

Tarief
Mijn tarief bedraagt € 50,00 per uur (vrij van btw) als het gaat om losse lessen of een lessencyclus. Hier zijn reiskosten tot 45 km bij inbegrepen.

 

terug