Door allerlei situaties kunnen kinderen niet lekker in hun vel zitten. Dit kunnen bijzondere omstandigheden zijn, zoals ziekte, overlijden, misbruik, ontslag, scheiding, pesten. Maar er kunnen ook onduidelijke redenen zijn die zich uiten in lichamelijke of emotionele klachten, zoals vermoeidheid, lusteloosheid, slaapproblemen, bedplassen, onzekerheid, angsten of boosheid. 


Beeldend werken kan kinderen helpen contact te maken met niet verwerkte en onbewuste gevoelens. Wanneer een kind tekent, brengt het onbewust in beeld wat er innerlijk bij hem of haar leeft. Tekeningen bevatten daarom veel nuttige informatie. Deze informatie haal ik uit het beeld door deze te lezen met de kennis van de tekentaal. Afhankelijk van de leeftijd ga ik met het kind in gesprek over de tekening en en kan het kind op zijn/haar niveau onder woorden brengen wat er aan de hand is. 

Bij jonge kinderen bied ik opdrachten  die gericht zijn op expressie en verwerking, waardoor het zelfhelend vermogen wordt versterkt.

Eén op één coaching/therapie

 

Kinderen zijn bij uitstek creatief. Veel kinderen vinden tekenen, schilderen, kleien en knutselen. leuk. Daarom is het een prachtig middel om in te zetten als het even niet zo lekker looptBeeldend coachen kan onder andere ingezet worden bij verwerking, het verbeteren van het zelfbeeld, het vergroten van zelfvertrouwen of beter leren opkomen voor jezelf. Het bevordert creativiteit en fantasie en kan zowel individueel als in kleine groepjes worden toegepast

Coaching in een groepje

 

Soms voelt een kind zich onbegrepen. Dan is het fijn om in een klein groepje gelijkgestemden te werken aan thema's als boosheid, verdriet, onzekerheid en eenzaamheid. Weten dat je niet de enige bent die er mee zit is vaak al een opluchting. 

Tekentaal

 

Er zijn vele soorten talen. De gesproken taal, schrijftaal, gebarentaal, lichaamstaal. Maar er is ook een tekentaal; de taal van tekens. Mensen gebruiken deze taal al sinds de oertijd. Ze maakten tekens op rotsen, kleding, gebruiksvoorwerpen, lichaamsdelen enzovoort. Je kan het zien als praten op papier, of spreken in beelden. In mijn coaching maak ik gebruik van het 'lezen' van deze tekentaal.